Tribün

Hoppá: Óriási Fradi siker a Celtic otthonában

Sigér és Tokmac góljával ejtettük ki a skót bajnokot

2020. augusztus 27. - Tribün

A Ferencváros óriási bravúrt végrehajtva 2-1-re nyert szerdán a skót Celtic Glasgow otthonában, ezzel bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójába.

Az egymérkőzéses párharcban a magyar bajnok a 7. percben Sigér Dávid bombagóljával szerzett vezetést:

A skótok az 53. percben Ryan Christie megpattanó lövésével egyenlítettek.

A találkozót az első fordulóban a svéd Djurgarden ellen duplázó Tokmac Nguen döntötte el, aki a 75. percben egy előre vágott labdával lódult meg és gurított a hálóba:

Szerhij Rebrov taktikája  tökéletesen működött, a ferencvárosi játékosok rendkívül fegyelmezetten, egymást tökéletesen segítve futballoztak.

unnamed.jpg

Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője a mérkőzést követő sajtótájékoztatón azt nyilatkozta:

Az eddigi legerősebb ellenfelünkkel találkoztunk az európai kupaporondon,

még a CSZKA Moszkvánál is nehezebb feladata volt az együttesnek. Hozzátette, számított rá, hogy ilyen lesz a Fradi játéka, ugyanakkor a gyors vezető gól sokat segített. Megjegyezte, próbáltak a gyors kontrákra építeni, a villámgyors Tokmac Nguen pedig kihasználta erősségét.

A Ferencváros így a BL-selejtező harmadik fordulójában is érdekelt lesz - a főtáblára jutáshoz négy kört kell menni -, a sorsolást hétfőn tartják. A továbbjutás azt is jelenti, hogy ha a Fradinak nem jön össze a Bajnokok-ligája csoportkör, akkor is az Európa-liga playoff csoportkörében indulhat.  

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló:
Celtic Glasgow (skót)-Ferencváros 1-2 (0-1), gólszerzők: Christie (53.), illetve Sigér (7.), Nguen (75.)

Celtic Glasgow: Barkasz - Elhamed (Frimpong, 78.), Julien, Ajer, Taylor - Brown, C. McGregor - Forrest (Ajeti, 78.), Christie, Elyounoussi - Ntcham

Ferencváros: Dibusz - Botka, Kovacevic, Blazic, Civic - Sigér, Haratyin, Somália - Isael (Boli, 71.), Nguen (Skvarka, 80.), Uzuni (Laidouni, 86.)

(Hetek/MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://tribunofficial.blog.hu/api/trackback/id/tr7816179076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása