Tribün

Hol folytatja Messi?

19 év után hagyja ott a katalánokat

2020. augusztus 26. - Tribün

Kedden robbant a bomba, a Barcelona illetékesei bejelentették, hogy legértékesebb játékosuk távozni akar. A hatszoros aranylabdás játékos csütörtökön ült le beszélgetni az új menedzserrel, Ronald Koemannal a folytatásról.A tárgyalás a maradásról szólt, ahol Koeman marasztalni próbálta a játékost, Messi azonban  akkor még nem tudta, hogy maradjon vagy menjen-e.

Messi több forrás szerint faxon küldte el az igazgatóság felé távozási szándékát

,melyben hivatkozik a szerződésében szereplő záradékra, miszerint a szezon végeztével akár ingyen is távozhat. A klub illetékesei azonban azt állítják, hogy ez a kitétel június végén elévült. Így papíron 222 millió euró ellenében - ez a játékos kivásárlási ára - lehetne csak elhozni Messit Barcelonából. Sokan - ahogy már egy korábbi távozó, Neymar ügyében is tapasztaltuk - komoly pereskedést vizionálnak. 

1185845108_jpg_5.jpg

Kellemetlen lenne, mind a klub, mind pedig Messi oldaláról, ha ilyen szintre süllyedne a kapcsolatuk, hisz mind a két fél rengeteget köszönhet egymásnak. 

Nem csak Messi távozhat

Messi távozásának okai közé sorolják több közeli barátja elküldését, illetve átadólistára helyezését, olyanokét, mint például Luis Suarez vagy Arturo Vidal. Vidalt ár alatt is elengednék, míg Suarezzel szerződést bontanának. De mellettük olyan komoly nevek is átadólistára kerültek, mint Ivan Rakitics, Samuel Umtiti vagy éppen a klubikon Gerard Piqué.  

Ronald Koeman a minap jelentette ki, hogy se Griezmann se pedig Frenkie De Jong nem a saját posztján volt játszatva, ezért nem is voltak képesek olyan jó teljesítményt nyújtani. A jövő Barcáját egyértelműen köréjük építené, ahogyan a Bayern München kötelékéből visszatérő Coutinho is fontos szerepet kaphatna az újjá alakuló csapatnál.

De nem csak a távozó barátok miatt bosszús Messi, sajtóhírek szerint leginkább az zavarja, hogy a klubvezetés, élén Josep Maria Bartomeu-val őt teszik felelőssé a hanyatlásért. A keddi bejelentés után rögtönzött tiltakozást szerveztek a szurkolók a csapat stadionjánál, a Nou Camp-nál, ahol az elnök, Bartomeu távozását sürgették.

Hol folytatja Messi?

Csupán pár alakulat engedheti meg Lionel Messi csillagászati fizetését, ezek a csapatok közé tartozik a Manchester City, a PSG, a Clehsea, az Inter és a Juventus.

A legkézenfekvőbb a manchesteri kékeket vezető Guardiola csapata lenne, ahol a katalán menedzser filozófiáját már elsajátították. Guardiola és Messi köztudottan jó kapcsolatot ápolnak, egyes pletykák szerint a BL negyeddöntőben elszenvedett csúfos vereség után pár nappal már egyeztettek is a közös folytatásról. A Manchester City kész egy hosszútávú szerződést elé tenni a jelenlegi fizetésével, mely végén az amerikai ligában vezethetne le a City fiók csapatánál a New York City FC-nél. 

Más források azonban a kedvező adózási feltételeiről híres olasz bajnokságot vizionálják lehetséges állomásának. Messi korábbi menedzsere azonban már tudni véli, hogy hol folytatja a 33 éves játékos:

"már meghozta a döntést, az Interben folytatja."

- jelentette ki Josep Maria Minguella egy spanyol rádió műsorban. Ezt az állítást még más források nem erősítették meg.

A Barca megpróbálja marasztalni

A klub ma délben mutatta be a télen 30 millió euróért igazolt portugál játékos Trincao-t, a sajtó munkatársait azonban nem az új játékos, hanem a Barca házatáján kialakult káosz és Messi távozása érdekelte. Messi távozásával kapcsolatban meg is kérdezték a klub illetékesét Ramon Planes technikai igazgatót, hogy igazak-e a hírek:

"Az elnök és az új edző Ronald Koeman mindig is számoltunk Messivel a jövőre nézve, hisz ő a világ legfontosabb játékosa, ezért köré szeretnénk csapatot építeni. Nem szeretnénk, hogy távozzon. "

Több spanyol hírforrás azonban úgy tudja, a kapcsolat helyreállítása már nem fog menni. Messi már a FIFA-hoz is benyújtotta átigazolási kérelmét.

A bejegyzés trackback címe:

https://tribunofficial.blog.hu/api/trackback/id/tr6316177992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

antisocialnetwork 2020.08.26. 22:45:51

Hol folytatja Messi?
A Boschba ha jól tudom , most van felvétel.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2020.08.27. 09:26:53

Eddig mindenhol 700 milliót olvastam kivásárlási árként. Ez a cikkbeli 222 milla szerintem Neymar ára volt, amit a PSG fizetett ki érte.
Amúgy jöhetne a Fradiba, vele lenne esély a főtáblán is. :)

So No 2020.08.27. 10:56:12

En ugy hallottam, Debrecenben.
süti beállítások módosítása